Dina 2: Zapanjujuće uvrnut nastavak naučnofantastičnog filma Denisa Vilneva

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 19:06

Dina 2: Zapanjujuće uvrnut nastavak naučnofantastičnog filma Denisa Vilneva

Nastavak naučnofantastičnog epskog filma Denisa Vilneva odustaje od logike i jasnoće, ali na kraju postaje jedan od najneobičnijih psihodeličnih "arthaus“ filmova, svetlosnim godinama udaljen od prosečnog holivudskog blokbastera.

Neverovatan procenat nastavka epskog naučnofantastičnog filma Denisa Vilneva Dina 2 posvećen je ogromnim crvima koji vratolomnom brzinom jure kroz pustinju.

Oni to čine toliko često, u toliko mnogo ključnih scena, da na kraju počnete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se pitate kako je to uopšte moguće.

Šta tačno pokreće ta ogromna čudovišta bez nogu i očiju?

Oni se ne migolje kao zmije, a crvi obično nisu poznati po brzini - kako onda stvorenja velika kao brzi vozovi uspevaju i da se kreću brzo kao brzi vozovi?

Odgovor je da samo morate da slegnete ramenima i prepustite se svemu.

Isto važi i za skoro sve drugo u Dini 2.

Svakako se mnogo toga dešava u Dini 2, ali sam Pol ne radi mnogo toga sem što se druži sa Fremenima, tako da gledaoci vrlo brzo shvate zašto je Luk Skajvoker napustio Tatuinu u prvom satu Rata zvezda: ispostavlja se da postoji granica koliko dugo možete da zurite u pesak.

U glumačkoj postavi prepunoj apsurdnim brojem najboljih glumaca savremene kinematografije, Batler je taj koji zasenjuje sve ostale kao vampirski sadista sa izvesnom dozom nehajnog rokenrol seksepila koji je ovekovečio u Elvisu - i na nekoliko načina, on je više protagonista od samog Pola.

Pogledajte i ovu priču:

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.