Diktator tuži tvorce igrice Call of Duty zbog zlikovca s njegovim imenom i likom

Izvor: Blic, 16.Jul.2014, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diktator tuži tvorce igrice "Call of Duty" zbog zlikovca s njegovim imenom i likom

Bivši vojni diktator Paname, general Manuel Norijega, tuži tvorce “Call of Duty” zbog toga što su ga u ovoj popularnoj video igrici predstavili kao “kidnapera, ubicu i državnog neprijatelja”, piše “Dejli mejl”.

Norijega (80) je u zatvoru od 1989. godine zbog trgovine drogom, iznude i pranja novca, nakon što je svrgnut s vlasti.

On je podneo tužbu protiv izdavača “Activision Blizzard” zbog stvaranja lika zlikovca s njegovim imenom i likom, za koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaže da je njima doneo profit a njemu oštetio ugled.

U igrici “Call of Duty: Black Ops II” Norijega je opisan kao “gomila sr****” i “rošavo lice”. Norijega takođe povremena puca i na članove sopstvenih privatnih snaga bezbednosti.

U tužbi, popunjenoj u Višem sudu u Los Anđelesu, Norijega traži odštetu zbog “nepravednog bogaćenja” izdavača igrice, “nepravednog polsovanja i kršenja običajnog prava”.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diktator tuži tvorce "Call of Duty" zbog korišćenja njegovog lika

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2014

Bivši vojni diktator Paname, general Manuel Norijega, tuži tvorce "Call of Duty" zbog toga što su ga u ovoj popularnoj video igrici predstavili kao "kidnapera, ubicu i državnog neprijatelja".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.