Dikrektor SZO pohvalio Kinu, ali brine zbog jedne stvari

Izvor: B92, 15.Feb.2020, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dikrektor SZO pohvalio Kinu, ali brine zbog jedne stvari

Minhen -- Epidemija koronavirusa je prioritet za Kinu, ali nemoguće je predvideti kuda će se virus širiti, izjavio je generalni direktor SZO, Tedros Adanom Gebrejesus.

On je to saopštio tokom bezbednosne konferencije u Minhenu.

Gebrejesus je izjavio da ga ohrabruju mere koje preduzima Kina na zaustavljanju daljeg širenja virusa, ali da je zabrinut zbog sve većeg broja obolelih.

Do sada je u Kini od koronavirusa do sada umrlo 1.523 ljudi, a zaražene su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 66.492 osoba, a više od 25.600 medicinskih radnika, iz ostalih kineskih regija, je poslato u Hubej.

Kina je uvela i specijalne mere te je svim građanima koji se sa praznika ili odmora vraćaju u Peking naloženo je da ostanu u karantinu - ili kod kuće ili da se podvrgnu 14-dnevnom kolektivnom posmatranju.

U subotu je zabeležen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Evropi, u Francuskoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor SZO pohvalio Kinu za mere protiv epidemije KORONA VIRUSA

Izvor: Blic, 16.Feb.2020, 01:39

Epidemija korona virusa je prioritet za Kinu, ali nemoguće je predvideti kuda će se virus dalje šširiti, izjavio je danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu generalni direktor SZO, Tedros Adanom Gebrejesus.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.