Direktor SZO pohvalio Kinu, ali brine zbog jedne stvari

Epidemija koronavirusa je prioritet za Kinu, ali nemoguće je predvideti kuda će se virus širiti, izjavio je generalni direktor SZO, Tedros Adanom Gebrejesus.

Izvor: B92

Subota, 15.02.2020.

19:20

Direktor SZO pohvalio Kinu, ali brine zbog jedne stvari
EPA-EFE/ WANG YANBING

On je to saopštio tokom bezbednosne konferencije u Minhenu.

Gebrejesus je izjavio da ga ohrabruju mere koje preduzima Kina na zaustavljanju daljeg širenja virusa, ali da je zabrinut zbog sve većeg broja obolelih.

Do sada je u Kini od koronavirusa do sada umrlo 1.523 ljudi, a zaražene su 66.492 osoba, a više od 25.600 medicinskih radnika, iz ostalih kineskih regija, je poslato u Hubej.

Kina je uvela i specijalne mere te je svim građanima koji se sa praznika ili odmora vraćaju u Peking naloženo je da ostanu u karantinu - ili kod kuće ili da se podvrgnu 14-dnevnom kolektivnom posmatranju.

U subotu je zabeležen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Evropi, u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: