Devojačka stena u kanjonu Uvca

Izvor: Danas, 27.Maj.2012, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojačka stena u kanjonu Uvca

Kada se od Kušića zaputite ka Sjenici, posle nekih tridesetak kilometara, sa desne strane će vam se najednom otvoriti pogled na Sjeničko ili Uvačko jezero. Ne zna se zašto se samo ovo zove Uvačko, a ne i Zlatarsko i Radoinjsko, iako su oba, takođe, na Uvcu. Prolećni majski dani i već uveliko zelene okolne livade i šume ofarbali su površinu jezera umirujućom zelenom bojom. Zahvaljujući prethodnim kontaktima sa „rendžerima“ rezervata Uvac, dogovorili smo vožnju čamcem po jezeru, uz posetu Ledenoj pećini.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Vikend u Ivanjici, poseta Studenici, a za desert – plovidba po Uvcu (III deo)

Izvor: BeautifulSerbia.info, 28.Maj.2012, 00:16

Prvi deo ptuopisa „Vikend u Ivanjici…“ pročitajte ovde >>>. Drugi deo putopisa „Mali odmor – Kušići“ i „Skok do Studenice“ pročitajte ovde >>>. Treći deo:. Uvačko jezero i Ledena pećina, Mesko, beloglavi supovi i mi Piše: Slobodan Boba Ogrizović. . . . . Kada se od Kušića zaputite...

Nastavak na BeautifulSerbia.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.