Devet osoba osumnjičeno za ilegalno prebacivanje migranata; jedna iz Srbije

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 18:55

Devet osoba osumnjičeno za ilegalno prebacivanje migranata; jedna iz Srbije

Uskok je nakon policijske prijave i velike akcije u Hrvatskoj i BiH pokrenuo istragu protiv osam hrvatskih i jednog srpkog krijumčara migranata.

Oni su osumnjičeni da su preko granice ilegalno prebacili najmanje stotinu stranaca.

"U 25 navrata preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebačeno je najmanje 100 stranaca, za šta su okrivljenici primili novac koji su prema ulogama koje su međusobno podeljene delili", saopštio je Uskok u četvrtak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U hrvatskom MUP ističu da je u sklopu kriminalističkog istraživanja u sredu na području Vukovarsko-sremske županije i Zagreba "uhapšeno pet hrvatskih državljana, dok se jedan hrvatski i jedan srpski državljanin od ranije nalaze u istražnom zatvoru, a za dvojicom hrvatskih državljana se traga".

U akciji su osumnjičenima pretraženi domovi i vozila, a policija je zaplenila više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera, 78.650 eura, 6.000 kuna i 1.710 BiH maraka.

Svi uhapšeni odvedeni su u pritvor, a Uskok je zatražio određivanje istražnog zatvora za četvoricu uhapšenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.