Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji ubistva u Cazinu: Ubicina žena pokušala sakriti automatsku pušku

CAZIN - Policija je uhapsila pedesetpetogodišnjeg Fikreta Osmančevića iz mjesta Gornja Koprivna, kod Cazina, osumnjičenog za ubistvo Hazime Japić (47) zvane Čupa, koje se dogodilo u protekli ponedjeljak u okolini tog grada, nezvanično saznaju "Nezavisne".

Na danas održanoj preskonferenciji u prostorijama MUPa USK u Bihaću, Šero Družić, načelnik Kriminalističke policije USK, izjavio je kako je policija osumnjičenog uhapsila u njegovoj kući, te da je prilikom pretresa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tog objekta pronađena automatska puška, za koju se pretpostavlja da je korištena prilikom ubistva.

Družić je rekao kako je supruga osumnjičenog ometala istragu pokušavajući sakriti pušku, te da su i protiv nje poduzete zakonom propisane mjere.

"Nezavisne" saznaju da je uhapšena i ta žena (58), te je takođe nakon kriminalističke obrade predata nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću.

Družić je dodao kako je osumnjičeni priznao ubistvo, ali i pored insistiranja novinara nije želio otkriti motive koji su doveli do zločina.

Nakon saslušanja u policiji osumnjičeni je predat Tužilaštvu USK na dalje postupanje.

Preskonferenciji je prisustvovao i Ervin Bibanović, kantonalni ministar unutrašnjih poslova, koji je pohvalio brzo i efikasno djelovanje policije prilikom rješavanja ovog zločina, koji je unio dosta uznemirenosti u živote građana na području Cazina.

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo proteklog ponedjeljka u večernjim satima na lokalitetu Bašče, na raskrsnici na lokalnom putu koji povezuje cazinska naselja Gnjilavac i Donju Koprivnu. Tijelo su uočili prolaznici te o tome obavijestili pripadnike Policijske stanice Cazin, koji su potom izašli na lice mjesta i osigurali lokalitet gdje se dogodio zločin.

Prema izjavama očevidaca, tijelo nesretne žene ležalo je na leđima i bilo udaljeno nekoliko metara od automobila škoda oktavia. Ustanovljeno je kako je automobil vlasništvo žrtve te da je ubistvo izvršeno s nekoliko hitaca ispaljenih iz automatske puške.

Japićeva je majka dvije kćerke, koje su udate i žive u inostranstvu, a ona je godinama živjela sama u kući u Cazinu. Objavljeno je da je ona 2004. godine u Sudu BiH osuđena na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog trgovine ljudima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.