Desetodnevna žalost u Španiji

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 23:04

Desetodnevna žalost u Španiji

Španska vlada će proglasiti desetodnevnu žalost kojom će biti odana pošta preminulima od koronavirusa, najavio je premijer Pedro Sančes.

"Od utorka, vlada će zvanično proglastiti žalost na celoj teritoriji Španije, kao sećanje na sve žrtve pandemije. Žalost će trajati deset dana i to će biti najduži zvanični period žalosti u našoj demokratskoj istoriji,“ rekao je Sančes, prenosi agencija TAS S.

U Španiji je vanredno stanje produženo do 7. jula, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali nije isključeno da će biti, ako to bude potrebno, produženo i nakon tog perioda, dodao je premijer.

Španija je jedna od zemalja koja je naviše bila pogođena epidemijom virusa kovid-19 sa više od 282.000 zaraženih i 28.678 smrtnih slučajeva.

Kako je broj obolelih i preminulih počeo da opada, španska vlada je počela sa ublažavanjem mera i postepenim otvaranjem zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španija proglašava desetodnevnu žalost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2020

Španska vlada će proglasiti desetodnevnu žalost kojom će biti odana pošta preminulima od korona virusa, najavio je premijer Pedro Sančes..."Od utorka, vlada će zvanično proglasiti žalost na celoj teritoriji Španije, kao sećanje na sve žrtve pandemije. Žalost će trajati deset dana i to će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.