Desetodnevna žalost u Španiji

Španska vlada će proglasiti desetodnevnu žalost kojom će biti odana pošta preminulima od koronavirusa, najavio je premijer Pedro Sančes.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2020.

23:07

Desetodnevna žalost u Španiji
Ilustracija: Getty images/ Pablo Blasquez Dominguez

"Od utorka, vlada će zvanično proglastiti žalost na celoj teritoriji Španije, kao sećanje na sve žrtve pandemije. Žalost će trajati deset dana i to će biti najduži zvanični period žalosti u našoj demokratskoj istoriji,“ rekao je Sančes, prenosi agencija TAS S.

U Španiji je vanredno stanje produženo do 7. jula, ali nije isključeno da će biti, ako to bude potrebno, produženo i nakon tog perioda, dodao je premijer.

Španija je jedna od zemalja koja je naviše bila pogođena epidemijom virusa kovid-19 sa više od 282.000 zaraženih i 28.678 smrtnih slučajeva.

Kako je broj obolelih i preminulih počeo da opada, španska vlada je počela sa ublažavanjem mera i postepenim otvaranjem zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: