Deo zida u rudniku Trepča eksplodirao, otpad se izlio u Ibar

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 11:57

Deo zida u rudniku "Trepča" eksplodirao, otpad se izlio u Ibar

Deo bedema koji okružuje jalovinu u rudniku Trepča u Leposaviću, urušio se i deo otpada izlio se u reku Ibar.

Meštani sela Gornji Krnjin koje se nalazi nedaleko od rudnika rekli su da je zid eksplodirao i da je otpad završio u reci, prenosi portal Reporteri.

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je da je opština preduzela sve što je mogla da se što pre zatvori bedem koji je probijen.

"Očekujemo tačnu procenu o tome koliko je otpadnog materijala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otišlo u reku Ibar i niko zbog ovog što se danas dogodilo nije srećan, ali ova pitanja zaista prevazilaze naše opštinske kompetencije“, kazao je Todić za Kos sev.

Direktor Trepče Jovan Dimkić ocenio je da je u pitanju manji akcident, i da je samo zbog poplava naišla voda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplodirao deo zida u Trepči, otpad se izlio u Ibar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021

Deo bedema koji okružuje jalovinu u rudniku Trepča u Leposaviću, urušio se i deo otpada izlio se u reku Ibar...Meštani sela Gornji Krnjin koje se nalazi nedaleko od rudnika rekli su da je zid eksplodirao i da je otpad završio u reci, prenosi portal Reporteri...Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.