Demonstracije u Prištini protiv dijaloga

Izvor: RTS, 22.Okt.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije u Prištini protiv dijaloga

Uhapšen lider "Samoopredljenja" Aljbin Kurti i još nekoliko predstavnika te stranke, tokom protesta u Prištini zbog susreta premijera Srbije i Kosova i najavljenog dijaloga Beograda i Prištine. Jake snage policije su reagovale razbijajući okupljene suzavcem.

Kosovska policija uhapsila je lidera pokreta "Samoopredljenje" Aljbina Kurtija i još nekoliko predstavnika te stranke, tokom protestnog okupljanja u centru Prištine zbog održanog susreta premijera Srbije i Kosova i najavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dijaloga Beograda i Prištine.

Pokret "Samoopredeljenje" je jutros organizovao demonstracije u blizini zgrade kosovske vlade.

Jake snage policije su reagovale razbijajući okupljene suzavcem i drugim neubojitim sredstvima.

Iz pokreta je saopšteno da je policija uhapsila Aljbina Kurtija, poslanika u kosovskoj skupštini i zvaničnike stranke Džaljalja Švećlu.

Aktivisti "Samoopredeljenja" su današnji skup organizovali pod motom "Ujedinjenje sa Albanijom, ne pogodba sa Srbijom".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstracije protiv dijaloga

Izvor: RTS, 22.Okt.2012

Kosovska policija uhapsila, a zatim pustila lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija tokom protesta u Prištini zbog susreta premijera Srbije i Kosova u Briselu i dijaloga Beograda i Prištine. Demonstranti gađali policajce kamenicama, na šta su oni odgovorili suzavcem...U Prištini su tokom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.