Demonstracije Kurda u Beču protekle mirno

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije Kurda u Beču protekle mirno

Beč -- Demonstracije Kurda u centru Beča završene su večeras bez incidenata uprkos strahovanjima zbog kojih je bio raspoređen veliki broj pripadnika policije.

Oko 600 Kurda demonstriralo je u centru Beča pod motom "Demonstracije protiv kršenja ljudskih prava u Turskoj i izolacije Abdulaha Ečalana", a skup je obezbeđivalo oko 300 policajaca.

Prilikom sličnih demonstracija protekle subote, došlo je do sukoba između Kurda i Turaka, u kojim je povređen jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policajac.

Nasilje na ulicama centra Beča bilo je uzrok strepnje da bi se sukob Kurda i Turaka, posebno nakon neuspelog puča i mera koje je potom preduzeo turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, mogao ponoviti.

Pre par nedelja, grupa Turaka upala je u prostrorije jednog kurdskog kluba u Beču, sa namerom da napadne članove, ali je od toga odustala pošto je "naletela“ na grupu građana iz Srbije koji su proslavljali rođedan.

Odlazeći iz kluba, grupa ekstremnih Turaka zapalila je plakate, a požar je izbegnut brzom reakcijom naših zemljaka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beč: Demonstracije Kurda protekle mirno

Izvor: Blic, 20.Avg.2016

Demonstracije Kurda u centru Beča završene su večeras bez incidenata uprkos strahovanjima zbog kojih je bio raspoređen veliki broj pripadnika policije...The #Kurdish demo ended now. Around 600 people participated. No attacks by #AKP-#Islamists this time.#Vienna #Wien pic.twitter.com/LFrpeoMTMl..Oko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.