Demonstracije Kurda u Beču protekle mirno

Demonstracije Kurda u centru Beča završene su večeras bez incidenata uprkos strahovanjima zbog kojih je bio raspoređen veliki broj pripadnika policije.

Izvor: B92

Subota, 20.08.2016.

19:39

Default images

Oko 600 Kurda demonstriralo je u centru Beča pod motom "Demonstracije protiv kršenja ljudskih prava u Turskoj i izolacije Abdulaha Ečalana", a skup je obezbeđivalo oko 300 policajaca.

Prilikom sličnih demonstracija protekle subote, došlo je do sukoba između Kurda i Turaka, u kojim je povređen jedna policajac.

Nasilje na ulicama centra Beča bilo je uzrok strepnje da bi se sukob Kurda i Turaka, posebno nakon neuspelog puča i mera koje je potom preduzeo turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, mogao ponoviti.

Pre par nedelja, grupa Turaka upala je u prostrorije jednog kurdskog kluba u Beču, sa namerom da napadne članove, ali je od toga odustala pošto je "naletela“ na grupu građana iz Srbije koji su proslavljali rođedan.

Odlazeći iz kluba, grupa ekstremnih Turaka zapalila je plakate, a požar je izbegnut brzom reakcijom naših zemljaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: