Demolirano dečje igralište za hendikepiranu decu na Bežanijskoj kosi

Izvor: Studio B, 04.Jan.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demolirano dečje igralište za hendikepiranu decu na Bežanijskoj kosi

U novogodišnjoj noći uništene su sprave na igralištu za decu sa posebnim potrebama na Bežanijskoj kosi.

Hiligani su tako oštetili rekvizite da sada deca ne mogu da ih koriste. Iako će Zelenilo Beograd u najkraćem mogućem roku popraviti polomljene sprave, roditelje i deca koja su prvo novogodišnje jutro želela da provedu u parku, neće zaboraviti.

Na fitnes spravama deca mogu da vežbaju, ali nisu zato došla na igralište. Zabavnije im je da se ljuljalju ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << voze toboganom, a to je sada nemoguće.

Takozvana omladina se, kažu roditelji iste noći i potpisala na polomljenim spravama, ali je istraga o tome ko je uništio rekvizite vredne dva miliona dinara, još uvek u toku.

Ovaj tobogan više neradi, nema ljuljaški, a cela ova sprava je zatvorena. Uništena je i vrteška za decu s posebnim potrebama i oštećena jedna fitnes sprava, a u Gradskom zelenilu kažu da će štetu nadoknaditi i popraviti rekvizite.

"Specifične su sprave, obećavamo da ćemo u najraćem roku zbog toga što su specifične, da vratimo osmehe na dečje lice, jer vidite lepo je vreme a takva deca ne mogu više da ih koriste. Ja lično se pitam kako izgleda duša ljudi koji mogu to da unište a uništeni su baš specifični rekviziti za tu decu".

Samo tokom prošle godine uništeni su dečji rekviziti vredni 12 miliona dinara, što bi bilo dovoljno za izgradnju novog parka. U Zelenili apeluju na Beogradjane da ne lome i ne uništavaju sadržaje na zelenim površinama u kojima treba da uživamo svi, a ukoliko vide da neko to radi obavezno prijave Info centru na telefon 2630506. Da nisu te noći čekala poklone ispod jelke, deca bi im ovako pokazala.

Grad Beograd je tokom protekle godine, kako bi se zaštitila dečja igrališta i sportski tereni, obezbedio sredstva za njihovo ograđivanje i do sada je postavljeno 58 zaštitnih ograda. Osnovana je i Komunalna policija, sa ciljem očuvanja javnog dobra, ali, nažalost, i dalje ima pojedinaca koji ne poštuju napore da grad bude što udobnije mesto za život.

JKP „Zelenilo - Beograd" još jednom apeluje na sugrađane da ne lome i ne uništavaju sadržaje na zelenim površinama, jer je to javno dobro u kome treba da uživamo svi i naglašava da će u najskorije vreme popraviti polomljene rekvizite, koji su uništeni iz čiste obesti.

„Park duginih boja" otvoren je u maju 2008. godine, prostire se na 360 kvadratnih metara i obuhvata kompleks od dva dečja igrališta sa gumenom podlogom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEMOLIRANO DEČJE IGRALIŠTE ZA HENDIKEPIRANU DECU

Izvor: Kurir, 04.Jan.2012

Vandali u novogodišnjoj noći uništili su sprave na dečijem igralištu za hendikepiranu decu na Bežanijskoj kosi..BEOGRAD - U novogodišnjoj noći, neodgovorni pojedinci oštetili su sprave na dečjem igralištu za hendikepiranu decu u Norveškoj ulici, preko puta Bežanijskog groblja...Uništena...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.