Demokratski savez Srba: Milošević u Kninu može da predstavlja samo sebe i hrvatsku Vladu čiji je član

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2020, 18:31

Demokratski savez Srba: Milošević u Kninu može da predstavlja samo sebe i hrvatsku Vladu čiji je član

Demokratski savez Srba (DSS), iz Hrvatske ocenio je danas da je odlazak potpredsednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića (SDSS) na obeležavanje 25. godišnjice akcije "Oluja" "pogrešan, štetan i nadasve sramotan" postupak za srpski narod.

DSS Miloševiću poručuje da, ako ode u Knin, tamo može da predstavlja samo sebe i hrvatsku Vladu čiji je član, a nikako srpski narod, a pogotovo ne tu stranku.

"Srbi u Hrvatskoj pretrpeli su mnoga stradanja i nepravde, ali sačuvali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su nacionalnu svest i dostojanstvo koje nisu ostavili Miloševiću na rasprodaju", poručuje Glavni savet DSS-a.

Članove SDSS-a, stranke čiji je predsednik Milorad Pupovac, DSS poziva da "izvrše pritisak na svoje rukovodstvo i suprotstave se nanošenju nacionalne sramote" koja će ih, kažu, pratiti generacijama, prenosi Hina.

"Sačuvajmo dostojanstvo predaka, ali i potomaka", poručuje DSS, stranka čiji je predsednik Jovica Radmanović.

DSS navodi i da su Srbi u "Oluji" "pretrpeli stradanje nesagledivih razmera", te da niko ko deli pozitivne vrednosti ljudskog društva ne može da očekuje da predstavnici takvog naroda učestvuju u proslavljanju svoje nesreće.

"Obeležavanje Oluje je slavlje, a Srbi razloga za slavlje nemaju", navodi DSS.

Kosor: Milošević da prizna da Oluja nije etničko čišćenje

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je da predsednik Srpskog nacionalnog veća i potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, pre odlaska na obeležavanje godišnjice "Oluje" u Kninu, treba jasno kaže da ta akcija nije bila etničko čišćenje.

Kosor je u objavi na Tviteru zatražila od Miloševića i "da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako ona tvrdi, "grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu"".

"Da bismo oprostili drugima i pomirili se s njima, moramo se često miriti sami sa sobom i oprostiti sebi samima priznajući sopstvene greške i propuste. Ako je taj proces iskren, ide se korak napred. Ako nije, nikuda se ne stiže", smatra Kosor.

Milošević je danas objasnio da mu nije bilo lako da donese odluku da ide na proslavu "Oluje", ali da u Knin ide "otvorena srca", s nadom da aktuelna vlada može napraviti važan korak ka budućnosti i društvu razumevanja i tolerancije.

On smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije "Oluja" važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAČUVAJMO DOSTOJANSTVO PREDAKA" Hrvatski DSS napao Miloševića: Odlazak u Knin je štetan i sramotan za srpski narod

Izvor: Blic, 01.Avg.2020

Demokratski savez Srba (DSS), iz Hrvatske ocenio je danas da je odlazak potpredsednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića (SDSS) na obeležavanje 25. godišnjice akcije "Oluja" "pogrešan, štetan i nadasve sramotan" postupak za srpski narod.

Nastavak na Blic...

Linta: Pogoršan položaj Srba u Hrvatskoj, odluka Borisa Miloševića nerazumna

Izvor: RTS, 02.Avg.2020, 09:55

Predsednik Odbora za dijasporu Skupštine Srbije Miodrag Linta rekao je za RTS da ne može da nađe nikakvo opravdanje za postupak Borisa Miloševića i dodao da osuđuje njegovu "nemoralnu, nerazumnu i sramnu" odluku da učestvuje u proslavi zločinačke akcije 'Oluja'". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.