Delegacija Palestinskog islamskog džihada stigla u Kairo: Očekuju se razgovori

Izvor: B92, 24.Dec.2023, 17:09

Delegacija Palestinskog islamskog džihada stigla u Kairo: Očekuju se razgovori

Delegacija Palestinskog islamskog džihada (PIJ), militantnog pokreta koji je u savezu sa Hamasom u Pojasu Gaze, doputovali su u Kairo.

On će razgovarati sa egipatskim bezbednosnim zvaničnicima, rekao je danas član grupe Rojtersu.

Razgovori će se, prema rečima zvaničnika grupe, usredsrediti na načine kojima bi se sukob u Gazi mogao okončati.

Hamas i druge palestinske frakcije odbacili su u četvrtak pregovore o oslobađanju izraelskih talaca dok Izrael >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne zaustavi vojne napade na Pojas Gaze, u kojima je do sada poginulo više od 20.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napravljen plan u tri faze

Izvor: B92, 24.Dec.2023

Egipatski zvaničnici sastavili su plan za zaustavljanje borbi između Izraela i Hamasa u tri faze, objavila je arapska televizija Ašark...Oni su se pozvali na na neimenovane izvore...Inicijativa je navodno pokrenuta na razgovorima održanim ranije ove nedelje u Kairu između egipatskih zvaničnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.