Dečak zakucao ekser psu u glavu: KAJA JE PETA ŽRTVA ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA U NOVOM SADU

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 07:51

Dečak zakucao ekser psu u glavu: KAJA JE PETA ŽRTVA ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA U NOVOM SADU

Nju su pronašli volonteri Udruženja za zaštitu životinja.

Pas sa ekserom dužine od pet centimetara zakucanim u glavu pronađen je sinoć u novosadskom naselju Satelit, a slučaj zlostavljana životinje prijavljen je policiji.

Policija je ubrzo identifikovala dvanaestogodišnjeg dečaka iz Novog Sada, sa kojim je obavljen razgovor u prisustvu staratelja, ali je on pušten jer je krivično neodgovoran pošto je maloletan.

Nezvanično, dečak je psa udario >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << letvom na kojoj je bio zakucan ekser.

Psa su pronašli volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - Spans reagujući po informaciji sugrađanke da je na Satelitu videla psa sa zabodenim ekserom u glavu.

Na licu mesta su zatekli malenu kuju, dezorjentisanu i s ekserom koji viri iz glave.

Ubrzo je ustanovljeno i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja. Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva sirote životinje je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera.

Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom se saznalo da je Kaja voljen pas, da je kao štene doneta iz Beograda i da im je tog dana oko 16 časova išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe.

Kaja je peti pas u Novom Sadu koji je žrtva brutalnog zlostavljanja i pokušaja ubistva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.