Izvor: Radio 021, 27.Maj.2020, 15:48

Spans: Psu zakucali ekser u glavu

Udruženje za zaštitu životinja Spans saopštilo je da su pronašli psa kome je ekser zakucan u glavu, a o tome je obaveštena i policija.

Oni su naveli da su u sredu oko 20 časova na Satelitu građani primetili psa sa zabodenim ekserom u lobanju.

"Nakon pregleda veterinara i snimanja rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je ovo moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << morao koristiti alat. Ubrzo su ustanovili i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja. Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera. Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda i da im je tog dana oko 16h išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe", saopštio je Spans.

Iz ovog udruženja navode i da je ovo peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju.

Oni su podsetilii na to da su tri psa na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima i da počinilac nije pronađen, a nedavno je i porodica na Limanu ostala bez psa koju je NN lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuju i tada počinilac nije pronađen.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Maloletnik iz Novog Sada psu zakucao ekser u glavu

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2020

Udruženje za zaštitu životinja Spans saopštilo je da su pronašli psa kome je ekser zakucan u glavu, a o tome je obaveštena i policija...Policija je ubrzo identifikovala dvanaestogodišnjeg dečaka iz Novog Sada, sa kojim je obavljen razgovor u prisustvu staratelja, ali je on pušten jer je krivično...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.