Dečak poginuo u eksploziji bombe u Novom Sadu

Izvor: TvojPortal.com, 12.Jun.2011, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak poginuo u eksploziji bombe u Novom Sadu

/bizlife.rs/ Novosadski srednjoškolac S.M. (17) poginuo je oko 15 sati u eksploziji ručne bombe u dvorištu porodične kuće u novosadskom naselju Telep, u Ulici heroja Pinkija 20a. Zajedno s njim je u trenutku nesreće bio i njegov prijatelj S.Č. (17) koji je teško povređen i prenet je u Dečju bolnicu.


Dečaci su bili sami kod kuće, pa niko ne zna kako je do nesreće došlo, ali se zna da je eksploziju izazvala ručna bomba koju je sa ratišta iz Hrvatske doneo pokojni >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << otac sada stradalog momka. U kući je pronađena još jedna neaktivirana bomba, a podrum je pun različitog naoružanja.
Kako „Blic“ saznaje, majka i baka stradalog mladića bile su u trenutku nesreće na groblju, pošto je otac porodice preminuo pre dva meseca. Sestra je bila u komšiluku. Nijedna nije znala šta se dešava u kući sve dok se nisu vratile i zatekle hitnu pomoć i policiju. Sestra se prva vratila i zatekla mrtvog brata, a majka nije ni videla telo sina. Lekari joj nisu dali da prođe do kuće, nego su joj dali sredstvo za smirenje i držali je van mesta nesreće.

- Otac mi je na rukama umro, a sada sam na rukama držala i preminulog brata. Jedino sam ja znala šta imamo u podrumu, ali nisam očekivala da će od toga moj brat i da pogine. Teško mi je jer sam jedino njega imala, a od očeve smrti, tokom poslednja dva meseca, uopšte nismo razgovarali - rekla je Snežana M, četiri godine starija sestra preminulog mladića.

novi sad.poginuo decakrucna bombadvoriste

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.