Deca započela, grad nastavio izgradnju igrališta

Izvor: Blic, 05.Jul.2011, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca započela, grad nastavio izgradnju igrališta

Grad Beograd uključio se u izgradnju sportskog igrališta na Petlovom brdu, dan nakon što se u medjima pojavila priča o tridesetoro dece, uzrasta od pet do 20 godina, koji su započeli taj projekat.

Iz Uprave grada saopšteno je da bi radovi, u zavisnosti od vremenskih prilika, trebalo da budu završeni u narednih mesec dana.

- Ne postoji čovek koji ne bi pozitivno reagovao na sav trud i rad, koji su ta deca uložila kako bi dobila adekvatan prostor za igru. Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo videli prilog na televiziji, odmah smo ih posetili i uverili se da su sami uradili veliki posao, iskopavši kaskadu na padini - kazao je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić.

Prema njegovim rečima, radnici "Zelenila" su svom direktoru rekli da će, ukoliko ne bude para za radove na izgradnji igrališta, zbog dece, sve uraditi besplatno.

- Ovo je, zaista, fantastičan primer kako deca mogu da se izbore za svoje ciljeve, za igralište na kome će provoditi slobodno vreme, družiti se i baviti se sportom - istakao je Šapić.

Tehnički koordinator "Zelenila Beograd" Miodrag Pajović rekao je da će teren biti "presvučen" mekom podlogom od gume, a da će oko njega biti podignuta ograda visoka četiri metara.

Grad Beograd će na igralištu postaviti i nekoliko rekvizita za vežbanje na otvorenom, kao i klupe za starije gradjane, koji nisu krili ponos i zadovoljstvo što su se njihove mlade komšije "latile" motike i odlučile da školski raspust provedu radno.

Dvadesetogodišnjaci Petar Rokvić, Boban Srnić i Nikola Pantelić, koji su poneli najveći deo tereta, i danas su i "desna ruka" radnicima "Gradskog zelenila" - kopaju, utovaruju i slušaju instrukcije iskusnih.

- Ceo život smo se igrali na ulici, bežali od automobila, a često su nam krali lopte. Osim terena u osnovnoj školi 'Vladimir Rolović', nikada nismo imali prostor za igru i zato smo rešili da napravimo nešto za sve nas - rekao je Rokvić, koji nije očekivao da im bilo ko pomogne.

U izgradnji igrališta uključili su se i roditelji mališana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deca započela, a grad nastavio izgradnju sportskog igrališta na Petlovom brdu

Izvor: Studio B, 05.Jul.2011

Dan nakon što se u medijima pojavila priča o tridesetoro odlučne i vredne dece sa Petlovog brda koja su rešila da izgrade sportsko igralište, grad Beograd i radnici „Gradskog zelenila" pritekli su im u pomoć. ..Klinci iz Ulice Nićifora Ninkovića, uzrasta od pet do 20 godina, još su u neverici...

Nastavak na Studio B...

Izgradnja sportskog centra na Petlovom brdu-prvi korak napravila deca

Izvor: YU-Build.rs, 06.Jul.2011, 14:08

Samo dan nakon što se u medijima pojavila priča o tridesetoro odlučne i vredne dece sa Petlovog brda koja su rešila da uzmu lopate u ruke i na zapuštenoj padini izgrade sportsko igralište, grad Beograd i radnici „Gradskog zelenila” pritekli su im u pomoć. Klinci iz Ulice Nićifora Ninkovića,...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.