Deca u ekološkoj patroli

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca u ekološkoj patroli

Mališani iz predškolske ustanove "Srna" na Novom Beogradu upoznali su ministra Olivera Dulića sa radom njihove ekološke potrole, koja se stara o očuvanju prirode.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić obišao je vrtić "Srna" na Novom Beogradu i upoznao se sa radom ekološke patrole u kojoj učestvuju deca predškolskih grupa, vaspitači i roditelji.

Deca su ministra Dulića i predsednika opštine Novi Beograd Nenada Milenkovića provela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kroz park, pokazala im kontejnere za odlaganje različite vrste otpada i imrpovizovano mesto za reciklažu i objašnjavali im koliko je štetno zagađivati prirodu.

Goste vrtića na ulazu je dočekala ispisana parola "Sve sto uništiš dok si mlad nedostajaće ti kada porasteš".

Ministar Dulić je rekao da je važno edukovati decu o jednom od najvažnijih problema sa kojim se planeta suočava, a to je pitanje odlaganja otpada, ali i svi drugi ekološki problemi koji će predstavljati najveće izazove u ovom i narednim vekovima.

"Ovo je dobar primer svim vrtićima i školama u Srbiji da u svoje edukativne programe treba da uključe i one koji se tiču životne sredine i održivog razvoja", rekao je Dulić.

Ministar je rekao de je bitno da deca od malih nogu počinju da shvataju važnost očuvanja životne sredine, njenog uticaja na zdravlje, reciklaže, pravilnog odlaganja otpada i čišćenja svoje okoline i "svega onog što će predstavljati veliku investiciju i za njihovu budućnost".

"Podržavamo svaku akciju vrtića, osnovne škole, opštine i želimo da svako pronađe način kako će dete obrazovati da Srbija bude mnogo čistija i mnogo zdravija za život", rekao je Dulić.

Resorno ministarstvo će nastojati da u saradnji sa Ministarstvom prosvete sprovodi edukativne programe kako bi se deca pretvorila u najbolje promotere zdravog življenja i očuvanja životne sredine.

Ekološka patrola osnovana je pre šest meseci u predškolskim ustanovama "11. april" na Novom Beogradu i čine je deca i vaspitači.

Direktorka predškolskih ustanova 11. april Maja Stefanović rekla je da su deca usvojila i ekološku deklaraciju koja obuhvata pravila ponašanja radi očuvanja prirodne sredine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dulić u eko patroli vrtića

Izvor: S media, 02.Sep.2009

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić i predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković posetili vrtić "Srna" i učestvovali u projektu "Novi Beograd-ekološki grad, ekološka patrola stanica br. 136" i postali počasni članovi eko patrole vrtića. ..Projekat je deo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.