Debitovao na Brodveju: Brus Vilis umro muški u predstavi »Mizeri«

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debitovao na Brodveju: Brus Vilis umro muški u predstavi »Mizeri«

Američki glumac Brus Vilis debitovao je na Brodveju u predstavi “Mizeri” (Misery), pozorišnoj adaptaciji romana Stivena Kinga, a kritike objavljene nakon predstave u dnevnoj štampi i sajtovima nisu pretjerano pohvalne po glumca.

Vilis glumi Pola Šeldona, pisca uspješnog serijala romana “Mizeri”.

Nakon što doživi saobraćajnu nesreću i postane nepokretan, brigu o njemu preuzima opsesivna i poremećena obožavateljka Eni Vilks, koja se predstavlja kao medicinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sestra, a koju je u nedelju uveče na Brodveju igrala glumica Lori Metkalf.

“Koliko god je bio simpatičan i promućuran u ‘Slučajnim partnerima’ (Moonlighting) i u serijalu ‘Umri muški’, Brus Vilis je smrtno dosadan u scenskoj verziji Kingovog romana”, objavljeno je u tom listu.

Entertejming vikli je ocijenio:

“Iako su tehnički detalji savršeni, produkcija predstave pati od nedostatka tenzije…i štaviše, zabave.”

Loru Metkalf je kritika ocijenila kao nesumnjivo “zvijezdu predstave”.

Kritika je poredi sa glumicom Kejti Bejts, koja je igrala Eni u filmskoj verziji iz 1990. godine , a za koju je dobila i Oskara. Pisca Pola Šeldona u filmu glumi Džejms Kan.

“Metkalf ne pokušava da iskopira Kejti Bejts. Njena Eni je manje zdrava i opipljivo neurotična”, napisao je Ju-es-tudej.

Varajeti se slaže s tvrdnjom da je glumica “prava zvijezda predstave”.

“Čak i u ovoj verziji koja pati od nedostatka horora, ona je uspjela da kod publike izazove reakciju. Za njenu Eni publika je osjetila sažaljenje”, naveo je Varajeti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.