Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Niro otvorio 22. Sarajevo film festival

SARAJEVO – Holivudski glumac Robert De Niro otvorio je večeras 22. Sarajevo film festival u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

De Niro je, nakon višeminutnog aplauza koji mu je upućen, istakao je da je počastvovan što može biti ovdje i otvoriti ovogodišnji SFF u Sarajevu.

"Sretan sam što sam ovdje. Čast mi je biti pozvan", poručio je ističući kako su Njujork i Sarajevo povezani dešavanjima iz prošlosti.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kako nikada dosad nije vidio punije Narodno pozorište.

"Vjerujem da će ovogodišnji festival ostati u našim srcima. S nama je dragi gost kojeg sam ranije upoznao, imao sam tu čast. Počastotvan sam da sam ga ugostio u Sarajevu i vjerujem da će ovdje uživati", rekao je Purivatra.

Crvenim tepihom su prošetali mnogi filmski i estradni radnici, političari, privrednici i ugledni građani iz Bosne i Hercegovine, među njima ambasadorka SAD-a u BiH Morin Kormak, Sanela Dženkins, pjevač Željko Jokismović, rediteljji Pjer Žalica i Jasmila Žbanić, glumica Žana Marjanović, glumac Nikola Đuričko koji je rekao da se nada da će pogledati neki dobra film.

Među zvanicama SFF-a je i pjevačica Alka Vuica koja je novinrima rekla da je ovo je pravi kanski festival na ovom prostoru. Govoreći o Sarajevu,

"Sama nagrada 'Srce Sarajeva' govori o tome da Sarajevo ima srce i dušu. Jedva čekam da vudim De Nira, a projekcija filma 'Taksist' je i za mene premijera, jer ga nikada nisam gledala", rekla je Vuica.

Ispred Narodnog pozorišta okupio se veliki broj građana koji su sa nestrpljenjenm čekali dolazak De Nira, a glumac je podijelio autograme fanovima.

Prije toga je održan je svečani prijem, odnosno koktel dobrodošlice za goste i partnere 22. SFF.

Nakon toga, u ljetnom kinu pred oko 3.000 posjetilaca, De Niru će biti uručeno počasno "Srce Sarajeva", koje se po prvi put uručuje za životno djelo.

Na ovogodišnjem SFF bit će prikazanno ukupno 220 filmova, a biće to praznik za ljubitelje sedme umjetnosti. I ove godine „crvenim tepihom“, „prošetaće“, svjetski poznate filmadžije i glumci, ipak, kao i u proteklih više od 20 godina prednost će biti data glummcima i rediteljima iz regiona. Čak 53 filma imaće svjetsku premijeru.

I ove godine u fokusu će biti glavni takmičarski program, koji daje presjek najboljega što nudi regionalna kinematografija.

Na kraju Festivala biće dodijeljene i nagrade za najbolje i to „Srce Sarajeva“ za najbolji film, naajbolju žensku i mušku ulogu, ali i mnoge druge.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Crveni tepih za "Taksistu"! (FOTO)

Izvor: Mondo, 12.Avg.2016

Robert de Niro otvorio 22. Sarajevo film festival. Taksi vozila oblepljenja njegovim slikama!..Najveća zvezda prve večeri 22. Sarajevo film festivala, holivudski glumac Robert de Niro prošetao je večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu..."Jako mi je drago što sam tu, čast...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.