Danska kraljica oduzela prinčevske titule unučadima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 09:52

Danska kraljica oduzela prinčevske titule unučadima

Danska kraljica Margareta II izvinila se porodici nakon što je oduzela prinčevske titule svojim četvoro unučadima, ali nije promenila odluku, objavio je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Danska kraljica je rekla da želi da monarhija ustupi mesto novim institucijama i da je o toj odluci dugo razmišljala.

Margareta II (82) je istakla da je pri tome potcenila reagovanje svoje porodice i da joj je žao zbog toga.

Inicijalna odluka je objavljena prošle sedmice, a počeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da važi iduće godine.

Potomci princa Joahima, mlađeg sina danske kraljice, neće imati titule prinčeva i princeza, već će im se obraćati sa ekselencijo.

Princ Joahim je rekao za Ekstra Bladet da je uznemiren zbog toga i da su njegova deca sad u situaciji koju ne razumeju.

Princ Joahim i njegova supruga princeza Mari rekli su da kraljica nije pričala sa njima pre nego što je objavila odluku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.