Danijel Malori: Autor bestselera Žena na prozoru“ lagao da ima kancer

Izvor: B92, 07.Feb.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danijel Malori: Autor bestselera "Žena na prozoru“ lagao da ima kancer

Pisac, poznat po pseudonimu A. Dž. Fin, na ovaj način prikrivao da ima bipolarni poremećaj.

Danijel Malori, autor bestselera "Žena na prozoru", priznao je da je lagao o tome da ima karcinom mozga.

Malori, koji je napisao ovaj triler pod pseudonimom A. Dž. Fin, rekao je da je tvrdio kako je imao kancer kako bi maskirao da pati od bipolarnog poremećaja.

Priznanje je usledilo nakon što ga je Njujorker u tekstu optužio za niz laži o privatnom životu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Američki autor je za magazin rekao da mu "nikada nije bio cilj" da "iskoristi nečiju dobru volju".

Malori je bio urednik izdavaštva pre pisanja dela "Žena na prozoru", debitantske novele objavljene u januaru 2018. Knjiga je bila broj jedan na listi bestselera Njujork Tajmsa.

Filmska adaptacija knjige, o ženi sa agorafobijom koja počinje da špijunira svoje nove komšije sa Ejmi Adams i Garijem Oldmanom u ulogama, pojaviće se u toku ove godine.

Njujorker tvrdi da je Malori više puta rekao da mu je dijagnostikovan rak mozga. To je izjavio i u aplikaciji za univerzitet, a isto je govorio i kolegama dok je radio u izdavačkim kućama u Londonu i Njujorku.

U tekstu se navodi kako je rekao i da mu je majka preminula od kancera, kao i da mu je i brat preminuo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.