Danica Grujičić imenovana za v.d. direktora Instituta za onkologiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danica Grujičić imenovana za v.d. direktora Instituta za onkologiju

Vlada Srbije imenovala je neurohirurga Danicu Grujičić za vršioca dužnosti Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, pišu "Večernje novosti" od petka, 10. maja.

Grujučić je za taj list kazala da će joj tri glavna prioriteta na novoj poziciji biti ukidanje liste čekanja, jačanje kapaciteta radioterapije i uvođenje inovativnih lekova za onkološke pacijente.

"Ovu funkciju sam prihvatila najviše iz uverenja da mogu da pomognem da se te liste ukinu, da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osnaži radijaciona terapija, uvedu novi lekovi za koje je dokazano da pomažu obolelima, ali da se na Medicinskom fakultetu kao poseban predmet uvede onkologija, jer mladi lekari moraju da imaju osnovna saznanja o onkologiji i radioterapiji", rekla je Grujučić.

Profesorka Grujučić je načelnica medikalne onkologije Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, a rukovođenje Institutom za onkologiju preuzima od hirurga Radana Džodića koji iz privatnih razloga više ne može da obavlja tu funkciju.

Grujičić je za "Novosti" rekla da će ibuduće, "formacijski" ostati na Klinici za neurohirurgiju gde će kao i do sada primati pacijente i da će primati tu platu, ali ne i platu direktora Instituta za onkologiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.