Danas tradicionalna Dečija olimpijada, a nosi naziv Kad moje uši čuju muziku na struju

Izvor: B92, 07.Jun.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas tradicionalna Dečija olimpijada, a nosi naziv "Kad moje uši čuju muziku na struju"

Beograd -- Danas se održava 31. Dečija olimpijada u OŠ "Anton Skala" u Beogradu.

Pored svih beogradskih škola za decu sa smetnjma u razvojuu i srodnih ustanova, učesnici će biti i nekoliko gostujućih škola iz Srbije.

Kao i svake godine, podršku će im pružiti deca iz redovnih i internacionalnih škola.

U saradnji sa Fakultetom za specijalnu edugaciju i rehabilitaciju, olimpijadi će prisustvovati studenti iz Amerike i BiH, a pored sportskog dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prvom, zabavnom delu programa, decu će zabavljati "Tropiko bend" i dugogodišnji prijatelj škole "Inspektor Blaža", koji jei voditelj programa.

Ovogodišnja olimpijada nosi naziv "Kada moje uši čuju muziku na struju", a tema manifestcije je muzika.

Ekipe će se revijalno predstaviti kroz razne muzičke žanrove. Cilj manifestacije je, kako su naveli organizatori, skretanje pažnje javnosti na jednaka prava i ravnopravno učešće dece, u svim oblastima života, na važnost negovanja zdravog stila života, kroz bavljenje sportom, učenje, druženje, pružanje vršnjačke i druge podrške, motivacije deci sa smetnjama u razvoju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.