Danas pet godina od dolaska pape Franje na čelo Rimokatoličke crkve

Izvor: Beta, 13.Mar.2018, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas pet godina od dolaska pape Franje na čelo Rimokatoličke crkve

U istoriji Vatikana prvi papa iz Latinske Amerike, Horhe Mario Bergoljo koji danas navršava pet godina na čelu Rimokatoličke crkve, pokrenuo je mini-revoluciju u jednostavnom stilu, okrenut ka isključenima iz društva, protiv društveno-ekonomske nejednakosti, ali ipak konzervativno se pridržavajući katoličkog morala, ocenila je agencija Frans pres.Taj jezuita iz Agentine, nadbiskup Buenos Ajresa, izabran je da sprovede duboku ekonomsku reformu Kurije (vlade Vatikana) posle niza skandala, ali je ta reforma usporena zbog očiglednih unutrašnjih nesuglasica.Papa Franja (81) često imenuje nove kardinale, a njegova najveća ambicija je da probudi svest ljudi ponavljajujući poruke o milosti, gostoprimstvu, verskoj toleranciji u nadi da će ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa koji ruši zidove

Izvor: Deutsche Welle, 13.Mar.2018

Njegova je misija – rušenje zidova. Nakon pet godina na čelu Rimokatoličke crkve, papa Franja, prvi južnoamerički pontifeks, postao je svojevrsna teološka i politička pop-zvezda.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.