Upaljen meteoalarm, a od nedelje...

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 07:07

Upaljen meteoalarm, a od nedelje...

Zbog snega i ekstremno niske temperature, u većem delu Srbije, izuzev Vojvodine, na snazi je žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

Meteoalarm danas važi za Jugoistočnu, Jugozapadnu Srbiju i teritoriju KiM, a sutra za skoro celu teritoriju Srbije. U zelenom će jedino biti Beograd i Vojvodina.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ

U Srbiji će inače, danas biti umereno do potpuno oblačno, u većem delu zemlje suvo, a samo na severu i istoku mestimično sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

utarnja temperatura od -2 do 4, najviša dnevna od 7 do 11 stepeni.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, pre podne sa slabom kratkotrajnom kišom. Jutarnja temperatura od 1 do 3, najviša dnevna oko 8 stepeni. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni.

U Srbiji u subotu na jugu u jutarnjim satima slab mraz na 2 metra visine, dok se pri tlu slab mraz očekuje u većini krajeva do -5 stepeni.

Od nedelje temperatura u porastu. Dnevna temperatura biće u postepenom porastu, za dane vikenda ispod, a od ponedeljka, 11. aprila, do petka 14. aprila, u granicama proseka za prvu polovinu aprila.

Tokom dana umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i sa snegom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.