Danas nastavak fingiranog suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića: ŠESTORO SRBA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2020, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas nastavak fingiranog suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića: ŠESTORO SRBA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Na ročištu će se okrivljeni kratko izjasiniti o krivici, a potom će se raspravljati o dokazima koje predlažu tužilaštvo i odbrana.

Pred Specijalnim sudom u Prištini danas bi iz drugog pokušaja trebalo da se održi pripremno ročište pred suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo ročište je 30. decembra bilo odloženo jer odbrani nije stigao prevod na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sprski jezik dopunjene optužnice, a odbrana je u međuvremenu dobila dopunjenu prevedenu optužnicu od 40 strana i 12.500 strana dokumentacije, s dokazima iz tog predmeta.

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba - Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, kojom ih tereti za umešanost u ubistvo Ivanovića.

Spasojević i Rošić su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, Basara od oktobra ove godine, dok se ostali brane sa slobode.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Niko od osoba sa ove optužnice nije optužen za izvršenje samog ubistva, odnosno počinioci su i dalje nepoznati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Ivanović, novo pripremno ročište optuženima za pomaganje u ubistvu

Izvor: RTS, 11.Feb.2020

U Osnovnom sudu u Prištini održava se novo pripremno ročište za eventualno suđenje optuženima u pomaganju ubistva Olivera Ivanovića. Ročište zakazano najpre za kraj januara, ponavlja se zbog nove optužnice tužilaštva. ...

Nastavak na RTS...

Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića: Odbrana zahtevala snimke bezbednosnih kamera

Izvor: Blic, 11.Feb.2020

Posle više od dve godine od ubistva Olivera Ivanovića, pred specijalnim sudom u Prištini danas је nastavljeno pripremno ročište za šestoro optuženih Srba koji se terete za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP.

Nastavak na Blic...

Oliver Ivanović: Počelo suđenje – optuženi se izjasnili da nisu krivi

Izvor: Danas, 11.Feb.2020

AFPOliver Ivanović – fotografija iz 2017. godine Tačno 756 dana otkako je u severnom delu Kosovske Mitrovice ubijen opozicioni lider kosovskih Srba Oliver Ivanović počelo je suđenje optuženima za učešće u ubistvu. U optužnici kosovskog Specijalnog tužilaštva, koja je na ročištu 11. februara...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.