Danas na Kosovu jedan slučaj sa COVID 19, izlečeno sedam pacijenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2020, 22:24

Danas na Kosovu jedan slučaj sa COVID 19, izlečeno sedam pacijenata

U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta javnog zdravstva Kosova (NIJZ) testirano je danas 267 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti i praćenjem kontakata zaraženih na terenu i jedan je slučaj pozitivan na koronavirus, čime je broj zaraženih povećan na 1.048.

Pozitivan slučaj je slučaj kontakta u opštini Vučitrn.

Istovremeno je danas sedam osoba prema kriterijumima SZO izlečeno, tako da je do sada oizlečeno 801 lica, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su trenutno aktivno zaraženo 217 osoba.

Preminule su 30 osobe koje su pored COVID 19 bolovale i o drugih pratećih hroničnih bolesti.

U laboratoriji NIJZ do danas je testirano 13.992 osoba.

NIJZ i druge nadležne službe na centralnom i opštinskom nivou 24 sata dnevno kontaktiraju i nadziru sve kontakte u slučajevima zaraženih i obavezuju ih na samoizolaciju i traženje lekarske pomoći ako imaju simptome korona virusa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Danas na Kosovu jedan slučaj sa COVID 19, izlečeno sedam pacijenata

Izvor: Danas, 28.Maj.2020, 00:34

U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta javnog zdravstva Kosova (NIJZ) testirano je danas 267 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti i praćenjem kontakata zaraženih na terenu i jedan je slučaj pozitivan na korona virus, čime je broj zaraženih povećan na 1.048.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.