Danas konferencija o projektu Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2023, 07:55

Danas konferencija o projektu Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljišta

Rezultati trogodišnjeg projekta "Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljišta" i primene AgroLife softvera i meteo-stanica koji poljoprivrednicima omogućava da vide kada je vreme za njivu i kako da unaprede svoju proizvodnju, a lokalnim samoupravama daju precizne informacije o stanju parcela koje se daju u zakup, biće predstavljeni danas u Beogradu, u organizaciji NALED i Telegrupe.

Na konferenciji povodom završetka projekata razgovaraće se sa predstavnicima 10 gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i opština o ostvarenim benefitima, planovima razvoja kapaciteta i modernizacije opštinskog upravljanja zemljištem i iskustvima sa terena u uspostavljanju prvih meteo-stanica u Srbiji, najavio je NALED.

Projekat "Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem" je regionalnog karaktera i sproveden je u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, uz podršku DeveloPPP programa Nemačke razvojne saradnje (GIZ), kompanije Telegroup i BFC SEE mreže, koju čine NALED, Privredna komora Republike Srpske, REDAH i Privredna komora Crne Gore.

Konferencija će biti održana u hotelu Kraun Plaza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.