Danas i sutra još više snega, uz olujne vetrove

Izvor: Blic, 08.Dec.2012, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas i sutra još više snega, uz olujne vetrove

U većem delu Srbije noćas je počeo da pada sneg, a sektor Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije upozorio je opštinske štabove u Srbiji da se za vikend očekuju povećane snežne padavine, kao i jak olujni vetar. Zeleni venac u Beogradu danas: U noći između subote na nedelju, kao i u nedelju i ponedeljak, očekuje se formiranje i povećanje snežnog pokrivača

Načelnik tog sektora Predrag Marić rekao je Tanjugu da se po prognozama meteorologa jači sneg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očekuje posebno u planinskim predelima i jugoistočnom delu zemlje, kao i jak vetar.

- Sneg nas neće iznenaditi - kazao je Marić dodavši da se u centralnim delovima Srbije očekuju, prema prognozama meteorologa, manje snežne padavine, ali i jak vetar.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u subotu posle podne i uveče u košavskom području i na planinama duvati jak a povremeno i olujni jugoistočni vetar sa udarima i preko 20 metara u sekundi.

U noći između subote na nedelju, kao i u nedelju i ponedeljak, očekuje se formiranje i povećanje snežnog pokrivača, naveo je Zavod u upozorenju na svojoj internet stranici.

I u Crnoj Gori veliko nevreme

I u susednoj Crnoj Gori je tamošnji MUP upozorio nadležne insitucije u toj zemlji da se za vikend očekuje veliko nevreme i pozvao ih da se pripreme za takvu situaciju.

Uz jak vetar, to može izazvati smetnje u saobraćaju, proizvodnji i prenosu električne energije, telekomunikacijama, kao i u pomorskim aktivnostima duž obale, saopšteno je iz crnogorskog MUP-a.

Navodi se da će u nedelju doći do slabljenja padavina, ali da izuzetno niske temperature sa poledicom i jakim vetrom mogu izazvati snežne mećave u planinskim predelima i nanose snega na saobraćajnicama.

Povezane vesti: Snežna oluja pogodila Peking Nevreme zahvatilo Srbiju, u Subotici vetar čupao drveće Crveni krst Srbije uputio pomoć ugroženima od snega U Loznici povećan broj lomova, a đaci sutra moraju u školu Vanredna situacija ne podrazumeva i prekid posla

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.