Dan odluke u Španiji - Atletiko i Real u trci za titulu, drama i u borbi za opstanak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2021, 12:32

Dan odluke u Španiji - Atletiko i Real u trci za titulu, drama i u borbi za opstanak

Danas se igra gro utakmica poslednjeg, 38. kola španske La lige u kom će u dramatičnoj završnici biti odlučeno ko će biti šampion.

Posle uzbudljive sezone u Španiji sve se svelo na današnjih (18.00) 90 minuta u Valjadolidu, gde gostuje Atletiko i ako pobedi postaće šampion Primere posle sedam godina.

Real brani titulu, ali neće mu pomoći ništa ukoliko Atletiko Madrid odradi svoj posao u gostima ekipi Valjadolida.

"Jorgandžije" su prve na tabeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 83 boda i ima sve u svojim rukama, a "kraljevski klub" 81 i potrebno mu je da gradski rival kiksne.

U slučaju istog broja bodova (što znači remi Atletika i pobeda Reala), prvi bi bio Real zbog boljeg međusobnog skora ove sezone.

Real je bio nadomak preuzimanja prve pozicije u 37. kolu, kada je Osasuna povela protiv Atletika u Madridu u 75. minutu.

Međutim, golovima u 82. i 88. usledio je veliki preokret i tim Dijega Simeonea ponovo je preuzeo lidersku poziciju.

Atletikova muka u ovoj situaciji je što igra protiv Valjadolida (31 bod) kome je potrebna pobeda da bi se nadao opstanku.

Cilj je da se preskoče Ueska i Elče, koji imaju po 33 osvojena boda. Dva od ta tri kluba će ispasti.

Ali, isto tako i Real igra protiv Viljareala (58) koji želi da se plasira u Ligu Evrope u trci sa Betisom (58) i Real Sosijedadom (59).

Betis gostuje u Vigu ekipi Selte, a Sosijedad Osasuni u Pamploni.

Interesantno, Real je u više navrata kroz istoriju gubio titule u Španiji u poslednjem kolu, ali nikada je nije osvajao u dramatičnoj završnici za 119. godina svoje istorije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Despotović dobio ozbiljnu konkurenciju, Rubin platio 3.000.000, sad mora da se oslobađa stranaca

Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2021

Rekordna prodaja Dunajske Strede..Odličnu sezonu ima iza sebe Đorđe Despotović u Rubinu. Sa 14 golova i četiri asistencije u 26 utakmica spada među najproduktivnije napadače ruske Premijer lige. U potpunosti je opravdao odluku kluba iz Kazanja da ga dovede iz Orenburga kao slobodnog igrača...18.00:...

Nastavak na MozzartSport.com...

Kao na filmu – Atletiko Madrid je šampion!

Izvor: B92, 22.Maj.2021

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su šampionsku titulu u prvenstvu Španije...Atletiko Madrid je gostovao Valjadolidu i slavio sa 2:1 u poslednjem kolu LaLige, dok je Real Madrid dočekao Viljareal, gde je bilo 2:1 za Real, ali uzalud...Prava ludnica, španska serija, nazovite kako hoćete ali strašno...

Nastavak na B92...

BUM! MAJSTORIJA FRANCUZA ZA KRAJ SEZONE: Barsa slavila u završnici! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 22.Maj.2021

Spektakularan pogodak! Eibar je ugostio Barselonu u okviru 38. kola LaLige. Izabranici Ronalda Kumana su do pobede stigli u 81. minutu meča. Domaćin je bio bolji rival većim delom utakmice. Utakmica nije imala rezultatski značaj! Atletiko Madrid je novi šampion španije, a Barsa je takmičenje završila...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.