Dan bezbednog interneta: Tri najčešća načina za hakovanje naloga

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 10:01

Dan bezbednog interneta: Tri najčešća načina za hakovanje naloga

Umesto "hakera genijalca" koji spretno koristi tehnološke trikove, veća je šansa da su vam nalozi hakovani uz pomoć jednog od tri poprilično jednostavna načina. Na koji način to rade i kako da se zaštitite?

Ukoliko vam je neko hakovao nalog da bi kupio stvari vašim novcem ili objavio uvredljive komentare, mala je verovatnoća da ste bili na meti "hakera genijalca" kako ih svi najčešće zamišljamo.

Veća je šansa da vam je nalog hakovao sitni kriminalac ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vandal, koristeći jedan od tri poprilično jednostavna načina.

Kompanija za bezbednost Akamaji tehnolodžis nedavno je objavila da su hakeri pokušavali da provale u naloge 20 miliona puta dnevno proteklog meseca.

Na koji način to rade i kako da se zaštitite?

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.