Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2020, 12:42

Damjanović (SRS): Ne sme se dozvoliti da se udžbenici pišu u inostranstvu

Srpska radikalna stranka (SRS) je danas saopštila da je najvažnije vratiti "nacionalni duh" u sistem obrazovanja i obavezu štampanja udžbenika u Zavodu za udžbenike koji mora biti pod punom državnom ingerencijom.

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović rekao je da se iz sistema obrazovanja mora eliminisati uticaj nevladinih organizacija.

"Mi srpski radikali smatramo da država Srbija mora da čuva svoju tradiciju, istoriju i kulturu. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ne smemo da dozvolimo da nam se udžbenici pišu u inostranstvu, da nam se istorija falsifikuje, da se iz udžbenika izbacuju naši velikani poput Desanke Maksimović, jer mi smo na našu istoriju i kulturu ponosni", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SRS: Obrazovanju vratiti nacionalni duh

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020

Srpska radikalna stranka zalaže se za obavezno štampanje udžbenika u Zavodu za udžbenike, koji mora biti pod punom državnom ingerencijom..."Srpska radikalna stranka smatra da je obrazovanje jedan od osnovnih stubova svakog društva i da mu se mora posvetiti puna pažnja", rekao je ispred Srpske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.