Dačić upozorava: Zaev svojim izjavama narušava odnose između Beograda i Skoplja

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić upozorava: Zaev svojim izjavama narušava odnose između Beograda i Skoplja

Dačić napominje da će ubuduće odnos vlasti Srbije prema vlasti u Makedoniji biti recipročan

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić optužio je mandatara za sastav nove makedonske vlade i lidera socijaldemokrata Zorana Zaeva da svojim izjavama narušava odnose između Beograda i Skoplja, te da će ubuduće odnos vlasti Srbije prema vlasti u Makedoniji biti recipročna.

- Uvrede koje (Zaev) upućuje srpskom rukovodstvu će svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uticati na naše bilateralne odnose - poručio je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Srbija se, istakao je Dačić, ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa susedima, ali izjave Zaeva su upravo u suprotnom tonu.

- Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti reciprocan njihovom odnosu prema Srbiji - naveo je Dačić.

Zaev je, naime, ranije rekao da Srbijom rukovodi nacionalističko rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji sebe deklariše kao lidera u regionu, mandatar za sastav nove makedonske vlade je rekao da mu je neprijatno da sluša kako Vučić u svakom svom nastupu govori o "makedonskom scenariju".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.