Dačić: Zaev narušava odnose Beograda i Skoplja

Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zaev narušava odnose Beograda i Skoplja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mandatar za sastav nove makedonske vlade i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev "svojim izjavama narušava odnose Beograda i Skoplja" i da će "uvrede koje upućuje srpskom rukovodstvu svakako uticati na bilateralne odnose".

- Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << susedima, ali izjave Zajeva su upravo u suprotnom tonu. Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji - naveo je Dačić.

Zaev kome je danas predsednik Makedonije uručio mandat za sastav nove vlade rekao je jutros u intervjuu za regionalnu TV N1 da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji, ali da će se on truditi da ima dobre odnose sa zvaničnim Beogradom.

- Vidite, Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom "makedonskom scenariju". Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji - rekao je Zaev.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Zaev narušava odnose Beograda i Skoplja

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mandatar za sastav nove makedonske vlade i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije "Zoran Zaev svojim izjavama narušava odnose Beograda i Skoplja" i da će "uvrede koje upućuje srpskom rukovodstvu svakako uticati na bilateralne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dačić upozorava: Zaev svojim izjavama narušava odnose između Beograda i Skoplja

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2017

Dačić napominje da će ubuduće odnos vlasti Srbije prema vlasti u Makedoniji biti recipročan..Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić optužio je mandatara za sastav nove makedonske vlade i lidera socijaldemokrata Zorana Zaeva da svojim izjavama narušava odnose...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.