Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2018, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Razumem Vulina, ali priključenje EU ostaje prioritet

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da razumije reakciju ministra odbrane Aleksandra Vulina, ali da spoljno-politički prioritet Srbije ostaje priključenje EU.

"To ostaje i dalje, ali ne po svaku cenu", istakao je Dačić gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije.

Dačić je, upitan za Vulinovu izjavu da ako je Uniji ključno samo KiM da onda treba mijenjati spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << politiku, rekao da razumije reakciju Vulina, ali da je on takve stvari iznosio i dok je Aleksandar Vučić bio premijer.

Jasno je da EU zanemaruje taj dio tehničkog pregovora, kao i stvaranje evropskih vrijednosti u našoj zemlji, rekao je Dačić, navodeći da je jasno istaknuto da je politika Vlade, koja je i u ekspozeima i prema programu predsjednika, i naš spoljnopolitički prioritet, pridruživanje Uniji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dačić: Nema trgovine sa EU zbog rokova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da sa naše strane nema bilo kakve trgovine zbog nekih rokova u vezi sa EU, a da će se teško promeniti stav zemalja članica EU koje su priznale Kosovo, jer one brane politiku koju su vodile devedesetih godina..."Jednostrano proglašenje nezavisnosti je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.