Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pojedini mediji dezinformacijama ugrožavaju formiranje parlamenta

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je danas "intenziviranje razgovora" njegove stranke sa koalicionim partnerima PUPS i Jedinstvenom Srbijom o zastupljenosti izbornih lista u sastavu buduće Vlade Srbije.

Svemu tome, rekao je on, "treba pristupati na veoma pažljiv način, imajući u vidu da je nepotrebna nervoza koja se ovih dana ispoljava".

On je dodao da je koalicija okupljena oko socijalista "na meti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svih u Srbiji" i da zato "razne dezinformacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima svakako imaju za cilj da se ugrozi proces formiranja parlamentarne većine".

"U narednim danima treba zajednički da raspravimo, ne samo unutar koalicije, već i sa DSS i SRS, neka pitanja na kojima insistiraju PUPS i JS, kao što je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU", izjavio je Dačić.

Lider socijalističke partije Srbije u telefonskoj izjavi kazao je da SPS o formiranju parlamentarne većine razgovara samo sa koalicijom D S S - NS i SRS.

Lider socijalista je ponovio da je "poznato da su do sada dogovoreni načelni principi za formiranje te (postizborne) koalicije i da je dogovorena, što se tiče SPS, okvirna zastupljenost svake izborne liste u sastavu Vlade Republike Srbije".

Dačić je dodao da je u dosadašnjim razgovorima sa "narodnjacima" i radikalima "istaknuto da će mandatara predložiti DSS " i da se, "po logici stvari, očekuje da će mandatar biti Vojislav Koštunica, što su se svi učesnici razgovora složili".

Jedno od pitanja u daljim razgovorima sa "narodnjacima" i radikalima je i pitanje "realnih mogućnosti za ostvarivanje programa socijalne pravde, odnosno socijalno-društvenog statusa i socijalno-ekonomskog položaja penzionera, na čemu insistira PUPS", rekao je on.

Lider socijalista je ukazao da je od izbora prošlo tek dve nedelje i da je u svim prethodnim periodima formiranje vlade trajalo nekoliko meseci.

"Ovoga puta taj proces (formiranja vlade) ide mnogo brže nego što je ikada išao do sada", kazao je Dačić, dodajući da SPS "igra konstruktivnu ulogu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.