Da li vam kradu kablovsku i šta možete da uradite da to sprečite?

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jan.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li vam kradu kablovsku i šta možete da uradite da to sprečite?

Da li uvek kada plaćate račune pogledate šta se sve nalazi na njima? Ukoliko ne proveravate račun, može da se dogodi da se na računima za kablovsku pored usluge koju plaćate provuče i neki sitniji iznos za usluge koje se dodatno naplaćuju, a koje niste koristili.

Jedna Beograđanka tvrdi da već dve godine plaća uslugu koju ne koristi.

Ona kaže da se na računima za kablovsku redovno pojavljuju naknade za iznajmljivanje filmova koje nikad nije iznajmila i da se vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << emitovanja tih filmova uglavnom ne poklapa sa njenim boravkom u stanu.

Iako već dve godine pokušava da reši ovaj problem sa SBB-om, nailazi na nerazumevanje.

Tvrdi da je problem nastao onog trenutka kada su iz SBB-a izvršili zamenu opreme, a kako piše portal kamatica.com njihovi izvori u SBB-u su im rekli da se uglavnom kod zamene opreme korisnicima donosi polovna oprema, te su mogući neki propusti koji operateri nisu voljni da prihvate.

Ova usluga je Beograđanku koštala dodatnih 10 hiljada dinara, a pretpostavka je da je do toga došlo zbog propusta ljudi iz tehničke službe koji su menjali opremu, a mek adresu (broj uređaja) za koju se uređaj vezuje nisu sistemski odvezali od prethodnog vlasnika nego samo prikačili njoj. 

Na taj način sistemski deo iznajmljivanja filmova iz video kluba vrši prethodni vlasnik opreme dok račune za tu uslugu operater naplaćuje ovoj Beograđanki.

Iako je ugovor koji je sklopila sa kablovskim operaterom vremenski istekao, po zakonu o obligacionim odnosima ugovor se nastavlja, ukoliko korisnik nakon isteka ugovora nije sam predao opremu i na taj način raskinuo ugovor pa je korisnik nadalje dužan da plaća obaveze kao i za vreme trajanja ugovora.

Pošto je zakon u ovom slučaju na strani operatera, ovoj Beograđanki u slučaju da ne napravi dogovor sa operaterom možda ne preostaje ništa drugo nego da izmiri sve zaostale obaveze prema operateru, a nakon toga da raskine ugovor.

(Telegraf.rs/kamatica.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.