Da li kod Đilasa preovladava mržnja prema Srbima ili želja za krađom od srpskog naroda!?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 22:06

Da li kod Đilasa preovladava mržnja prema Srbima ili želja za krađom od srpskog naroda!?

Đilasu, kao i svakom pripadniku liberalne kvazi-elite, smeta i samo postojanje Republike Srpske i srpskog naroda zapadno od Drine

- Režim Aleksandra Vučića Srbima iz Republike Srpske po ubrzanoj proceduri daje državljanstvo – navodi se u video-snimku u tonu kao da je loše što naši sunarodnici dobijaju državljanstvo Srbije.

U Đilasovom propagandnom video-snimku se ne navodi da svaki državljanin naše zemlje, pa čak i onaj koji živi u Republici Srpskoj koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mu toliko smeta, ima pravo glasa u Republici Srbiji. Kao i na svim prethodnim izborima, tako i na ovim koji nas očekuju početkom aprila, državljani Srbije koji žive širom sveta imaće pravo da daju svoj glas kandidatu koji je najbolji po njihovom mišljenju.

Naravno, svestan je toga i sam Đilas, ali mu kao i svakom pripadniku liberalne kvazi-elite smeta i samo postojanje Republike Srpske i srpskog naroda zapadno od Drine. Lider SSP-a i njegovi istomišljenici iz kruga dvojke bi najviše voleli da mogu da Srbima iz Republike Srpske ukinu srpske pasoše, državljanstvo, pravo glasa i pravo na identitet.

Današnja Druga Srbija preuzela je samo politiku koju je godinama sprovodila Austougarska, a kasnije Hrvatska (npr. svi crnogorski separatisti od Drljevića do Štedimlije su na kraju završili u Zagrebu), čiji je cilj bilo slabljenje srpskog faktora cepanjem našeg naroda. Tako je u poslednjih par desetina godina, odvajanjem od srpskog naroda, stvoreno nekoliko nacija.

Горан Марковић и Владета Јанковић би споменик Стефану Немањи да пребаце у Маринкову бару или Борчу, јер то споменик "крезубе" Србије. Тако на најогавнији начин вређају људе из Маринкове Баре и Борче. Ово је чист анти-српски шовинизам и култур-расизам pic.twitter.com/yVILAzXa0r

— Моја Српска (@republika1992) January 31, 2022

Dragan Đilas, kao i drugosrbijanska opozicija, samo nastavljaju tu politiku cepanja srpskog naroda. Praktično, oni nam poručuju da je Srbin iz Banjaluke, Bijeljine ili Trebinja – manje vredan od njih. Naravno, ne treba imati zablude da bolje misle o Srbima iz Srbije. Isto mišljenje imaju i o našim sunarodnicima iz Subotice, Šida, Bora, Kragujevca, Vranja... Svi oni koji nisu imali tu sreću da na sumnjiv način zarade novac i kupe "salonac" u beogradskom "krugu dvojke", za njih su manje vredni.

To je pokazao i Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković kada se grohotom smejao na izjavu reditelja Gorana Markovića da "spomenik Stefanu Nemanji treba preseliti u Marinkovu baru ili Borču". Drugosrbijancima je jednostavno nedopustivo da osnivač loze Nemanjića bude u centru Beograda. Zato bi ga oni preselili negde na periferiju, među ljude koji su "ispod njihovog nivoa“.

Toliku mržnju prema svima ostalima je teško sakriti, pa drugosrbijanci poput Markovića i Jankovića često kažu ono što zaista misle, a što bi inače želeli da sakriju. Upravo zato je reditelj i naveo baš Marinkovu baru, beogradsko naselje u kome decenijama žive uglavnom Romi. Time je praktično rekao: spomenik mi je odvratan i zato ga treba odneti na mesto koje je takođe odvratno i naseljeno Romima.

Da je ovakvu bljuvotinu rekao neki srpski patriota, Marković i Janković bi ga napali za rasizam i fašizam. Ali, njima je sve dozvoljeno, pa i da vređaju pripadnike drugih nacionalnosti.

Isto važi i za Đilasa. Koliko god vređao Srbe koji nisu rođeni na teritoriji centralne Srbije, Druga Srbija će da mu aplaudira. Na njihovu žalost, Srbija je odavno raskrstila sa autošovinizmom koji je bio vladajuća ideologija od 2000. do 2012. godine. Danas svaki Srbin, bio on iz Beograda, Banjaluke ili Podgorice, misli isto. Našem narodu je jasno da je jedinstvo ključ naše pobede i zato Srbi više nikada neće dozvoliti da ih bilo ko cepa ili deli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.