Da li je nekao rat? Evo kako naši građani reaguju na ovu reč

Izvor: B92, 06.Nov.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je nekao "rat"? Evo kako naši građani reaguju na ovu reč

Ko prati dešavanja na svetskoj i domaćoj vojnopolitičkoj sceni, sigurno je primetio da se na naslovnim stranama sve češće pojavljuje jedna kratka i zastrašujuća reč - rat!

Ovih dana se u domaćim medijima ponovo provukla reč “rat“. Iako naši građani nisu najbolje reagovali na ovu reč i smatraju da je za 21. vek poptuno nedopustivo da se takva reč upotrebljava, ipak je prisuna u nekim pisanim medijima.

Nije važno da li pričamo medijskom “ratu“ ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o nekom drugom polju dejstvovanja.

Sa jedne strane imamo izjave premijera Aleksandra Vučića koji smatra da je nama “dosta ratovanja“, a sa druge strane Patrijarh srpski Irinej smatra da kada je Kosovo u pitanju neke stvari se moraju “odbraniti milom ili silom“.

Jakša Šćekić, novinar, je dao najbolji odgovor na pominjanje reči “rat“.

Pogledajte u prilogu o čemu se radi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.