DŽONSON PRED ISTRAGOM: Progovorio o vezama sa Amerikankom kojoj je dao 126.000 funti iz budžeta

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽONSON PRED ISTRAGOM: Progovorio o vezama sa Amerikankom kojoj je dao 126.000 funti iz budžeta

U predmetu se navodi da Džonson, dok je bio gradonačelnik nije prijavio da ima bliske lične veze sa tehnološkom preduzetnicom Dženifer Arkjuri

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je odluka londonskih vlasti da zatraže od policije da pokrene istragu u vezi sa njegovim kontaktima sa američkom poslovnom ženom Dženifer Arkjuri, politički motivisana i da ne vidi ništa neprimereno u svojim vezama sa Arkjuri u vreme kada je bio gradonačelnik Londona.

Gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlada Londona saopštila je u subotu da je uputila predmet vezan za Džonsona telu za policijsku internu kontrolu radi pokretanja potencijalne istrage o navodima o neprimerenom ponašanju koje uključuje američku biznismenku Dženifer Arkjuri dok je Džonson bio gradonačelnik Londona.

, koja je iz gradskog budžeta dobila 126.000 funti za finansiranje javnog poslovanja i mesta na službenim putovanjima, o čemu je prvi izveštavao "Sandej tajms".

- Sve je bilo u potpunosti u skladu sa ustavom...nije bilo potrebe da se bilo šta objavljuje - rekao je Džonson povodom afere sa Arkjuri.

Džonson je dodao da bi njegov naslednik na mestu gradonačelnika Londona Sadik Kan trebalo više da se pozabavi istragama o pripadnicima policije umesto da troši vreme na stvari poput priče o Arkjuri.

- Da budemo apsolutno jasni, vrlo, vrlo sam ponosan na sve što smo uradili i sigurno na sve što sam ja uradio kao gradonačelnik Londona - rekao je Džonson.

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.