DZIHADISTI OPET KOLJU Platite nam 200 miliona dolara za 72 sata ili UBIJAMO Japance

Izvor: medio.rs, 20.Jan.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DZIHADISTI OPET KOLJU Platite nam 200 miliona dolara za 72 sata ili UBIJAMO Japance

Džihadisti Islamske države objavili su danas video snimak, sa zahtevom da im se plati otkupnina od 200 miliona dolara u naredna 72 sata ili će ubiti dvojicu talaca Japanaca

Na snimku se vide dvojica talaca u narandžastima odelima, a ekstremisti su ih identifikovali kao Kendži Goto Džogoa i Harunu Jukavu.

Muškarac koji je zatražio otkup zvučao je kao Britanac umešan u ostala obezglavljivanja talaca koje je kidnapovala Islamska država i koja kontroliše trećinu >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << iračke i sirijske teritorije, prenela je agencija AP.

Foto: Tanjug/AP

On je rekao da su Japanci oteti zbog podržavanja vojnih akcija Zapada protiv Islamske države.

– Ponosno ste donirali 100 miliona dolara za ubijanje naših žena i dece, za uništavanje muslimanskih kuća – rekao je pobunjenik.

Pripadnici Islamske države su ranije ubijali taoce iz država Zapada, ali ovo je prvi put da su pretili da će pogubiti Japance.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.