DVA PROJEKTILA POGODILA IRANSKI BROD! Tankeri su u opasnosti, Bliski istok na ivici rata

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 20:35

DVA PROJEKTILA POGODILA IRANSKI BROD! Tankeri su u opasnosti, Bliski istok na ivici rata

Dron je došao iz pravca libanskih teritorijalnih voda

Iranska TV "Al-Alam", pozivajući se na informisane izvore, izvestila je da je "naftni tanker pogođen pored obala Sirije sa dva projektila, od kojih je jedan udario u prednji, a drugi u krovni deo broda i naneo mu štetu".

- Tanker koji je napadnut kod Sirije jedan je od tri iranska tankera koji su nedavno stigli u naftnu luku Banijas.

Sirijsko Ministarstvo za naftu je u saopštenju navelo da je "naftni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tanker bio izložen vatri, kako se veruje, napadu bespilotne letelice iz pravca libanskih teritorijalnih voda, a potom je izvršeno gašenje požara na tankeru."

إخماد حريق اندلع في أحد خزانات ناقلة نفط قبالة مصب النفط في بانياس #طرطوس- #سانا تمكنت فرق الإطفاء من إخماد حريق اندلع...

Posted by ‎الوكالة العربية السورية للأنباء - سانا‎ on Субота, 24. април 2021.

Potvrđeno je da su vatrogasne ekipe uspele da ugase požar koji je izbio u jednom od rezervoara cisterne za naftu u mestu Banijas u Tartusu. U izjavi sirijskog Ministarstva za naftu nije navedeno koja je strana umešana u napad na naftni tanker.

Incident se dogodio u vreme kada je Sirija mesecima bila svedok teške krize sa gorivom, zbog sankcija nametnutih toj zemlji, pored kontrole kurdskih snaga koje podržavaju SAD nad sirijskim naftnim poljima u severoistočnim regionima.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.