DVA MESECA OD MASAKRA KOD MLADENOVCA: Šta sve znamo o slučaju koji je potresao Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 08:41

DVA MESECA OD MASAKRA KOD MLADENOVCA: Šta sve znamo o slučaju koji je potresao Srbiju

Protiv Blažića je u pritvoru pokrenut disciplinski postupak zbog tuče.

Prošlo je tačno dva meseca od masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje, za koje je osumnjičen 21-godišnji Uroš Blažić.

Još jedan mladić preminuo je u bolnici od posledica povreda, te je Blažić odgovoran za devet oduzetih života i 13 ranjenih ljudi.

Mladić koji je preminuo ranjen je u Malom Orašju.

Meštani sela opisali su ga kao mladića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je imao želju da selo oživi i da obnovi mnoge izvore i znamenita mesta, kako bi očuvao tradiciju koju je imao kao vodič za "bolje sutra".

Voleo je folklor i bio predsednik kulturno-umetničkog društva u svom selu.

Meštani ga opisuju kao "mladića koji je voleo druženje, ljude, zabavu i ljubav koja nas okružuje".

- Voleo je ljude, a i ljudi su voleli njega. I dalje ga vole i uvek će ga voleti - objavljeno je na Fejsbuk profilu crkve u Malom Orašju.

Tokom proteklih mesec dana saslušan je veliki broj svedoka, među kojima su roditelji žrtava.

Rođeni brat i snaja Uroša Blažića iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne svedoče, ali jeste svedočio njegov najbolji drug.

- Videli smo se u Beogradu na kafi. Pričali smo o svemu i svačemu. Bio je raspoložen. Najviše mi je govorio o tome kako mu je bilo u Nemačkoj. Radio je na građevini od januara do aprila ove godine. Nikada mi je spomenuo da ga neko mrzi u selu i da ga prozivaju. Osuđivao je svaki vid nasilja i ljude koji piju i uzimaju opijate. Njegov sam najbolji prijatelj od rođenja i nisam mogao da verujem šta je uradio - ovim rečima u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu svedočio je Urošev najbolji prijatelj.

Svedok je tokom ispitivanja rekao da je Blažić bio "zadovoljan svojim životom".

Ni u jednom trenutku iz Uroševe priče i ponašanja nije mogao da zaključi da će učiniti takav masakr.

Urož Blažić nakon povratka iz bolničke u pritvorsku sredinu nije bio smeran, već je počeo da pravi probleme.

Prema informacijama do kojih he došao Telegraf.rs, on je udario šamar drugom pritvoreniku, sa kojim deli ćeliju, a on mu je uzvratio. Sami su prekinuli sukob i pozvali službu za obezbeđenje.

Zbog fizičkog napada u odnosu na Blažića pokrenut je disciplinski postupak.

Psihijatrijsko veštačenje Uroša Blažića završeno je krajem juna. On je mesec dana proveo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je veštačen, a po završetku veštačenja prebačen je u pritvor u Smederevu. Veštačenje je podložno daljim analizama.

Više javno tužilaštvo u Smederevu naložilo je dodatna dva veštaćenja - DNK i balistička.

Takođe, naloženo je psihijatrijsko veštačenje Blažićevog oca.

Ocu Uroša Blažića Radiši Blažiću pritvor je 9. juna produžen za još 30 dana, a njegovom ujaku pritvor je, takođe za 30 dana, produžen 22. juna.

Iza rešetaka je od 9. juna i Blažićev brat od ujaka (19).

On je uhapšen u sklopu istrage o oružju, municiji i bombama koje je Blažić. kako se sumnja, koristio 4. maja.

Saslušan je 11. juna kada je i izneo svoju odbranu, a potom je i njemu određen pritvor do 30 dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.