DUGAČKI KRACI CRNOGORSKOG PODZEMLJA U Atini pao muškarac blizak vođi kriminalne grupe koji je preživeo ATENTAT U AMSTERDAMU

Izvor: Press, 12.Nov.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUGAČKI KRACI CRNOGORSKOG PODZEMLJA U Atini pao muškarac blizak vođi kriminalne grupe koji je preživeo ATENTAT U AMSTERDAMU

Crnogorac Milan Tišma (45) koji je u društvu albanskih državljana uhapšen zbog šverca skoro 105 kilograma kokaina, slovi za osobu blisku kriminalnoj grupi Jovana Đurovića, na kog je nedavno pucano u Amsterdamu.
Foto:blic
Ovu informaciju objavili su crnogorski mediji, ističući da je označen kao vođa kriminalne organizacije a pored njega uhapšene su još dve osobe, državljani Albanije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Prilikom pretresa stana koji su koristili, policija je pronašla blizu 105 kilograma kokaina i oko 800.000 evra.
Kako su grčke vlasti saopštile, uspeli su da uhapse tri stranca uključujući i vođu kriminalne organizacije, čemu su prethodile opsežne i unakrsne provere podataka i informacija, kreiranje profila i akcije policijskog nadzora koje su ih dovele do identifikacije i hapšenja počinioca.
- Istovremeno smo identifikovali njihovu kriminalnu aktivnost i uspeli da lociramo stan na području Agiosa Dimitriosa, gde su članovi organizacije skladištili drogu i stan u Heliopolisu koji su koristili za podršku delovanju organizacije - kazao je medijima general-potpukovnik Petros Džefri.


On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije, od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu, premašuje 5.000.000 evra.
Portparolka policije Ioana Roziokou dodala je da je iz stana u Agios Dimitrios Atika, koji je služio kao ekskluzivno skladište, oduzeli su kokain od 104 kilograma i 114,7 grama koja droga je bila smeštena u dva 102 paketa, s raznim logotipima.
Takođe, policija je tokom istrage u ovom slučaju pronašla i oduzela dva privatna automobila, dve precizne vage, dva izmenjivača topline, tri prenosna bežična uređaja, uređaj za deaktiviranje mobilnog telefona, audio plejer, dvanaest mobilnih uređaja, dve trake za zamatanje, najlonske ambalaže za pakovanje lekova i ključeve od kuće.
Foto: Simela Pantzartzi / EPA;

Kako prenose grčki mediji, slučaj trgovine kokainom rešio je Biro za droge u saradnji s američkom agencijom DEA.
Uloge u kriminalnoj grupi
Roziokou dodaje da je šef kriminalne organizacije stranac koji je bio odgovoran za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina kokaina, kao i za praćenje klijenata i upravljanje novcem.
Drugi uhapšeni bio je odgovoran za sigurnost i čuvanje količina kokaina, njihov prenos potencijalnim kupcima i trgovinu ljudima, dok je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom.
Protiv njih je pokrenuta krivična prijava za krivična djela i kršenja zakona o zavisnim supstancama.

Ko je Jovan Đurović?
Jovan Jovo Đurović je brat pokojnog Luke Đurovića, koji je bio najznačajnija veza crnogorskog podzemlja sa srpskim kriminalcima, a označen je i kao blizak saradnik Luke Bojovića.
Foto: RAS / RAS Srbija
U žižu javnosti dospeo je nedavno kada je bio meta pucnjave u Amsterdamu. Nepoznati napadač ušetao se u piceriju koja je u vlasništvu Gorana Savića i otvorio vatru ka njihovom stolu. Sigurne smrti Đurovića je spasio Savić, jer ga je od kiše metaka zaštitio telom.
Foto: RAS Srbija

Jedan hitac završio je u Đurovićevom stomaku i on je odmah hospitalizovan, dok je Goran Savić izdahnuo na licu mesta.
Nakon nekoliko dana Đurović se vratio u Crnu Goru, a policija ga je saslušala zbog sumnje da bi mogao biti umešan u nedavne pucnjave u Baru, prilikom koje je ranjen Velizar Gardašević a ubijen Jovan Klisić, istaknuti član barske kriminalne grupe kojom je nekada rukovodio Armin Musa Osmanagić, krvni neprijatelj Alana Kožara.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.