DSS: Sprečiti falsifikovanje istorije na 100-godišnjicu Prvog svetskog rata

Izvor: Press, 03.Okt.2013, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Sprečiti falsifikovanje istorije na 100-godišnjicu Prvog svetskog rata

To pitanje je veoma važno za srpski narod u Vojvodini, jer je jedan od rezultata Prvog svetskog rata oslobođenje prostora na kojima žive Srbi i njihovo ujedinjenje sa Srbijom, navedeno je u saopštenju.

"Upravo zato smatramo da su veoma opasne informacije, koje su se više puta mogle videti u medijima, da se u Austriji, Mađarskoj i Nemačkoj naučni i politički krugovi pripremaju da dolazeću stogodišnjicu iskoriste kako bi se istorijske činjenice predstavile na drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << način, naravno na štetu Srbije i srpskog naroda”, ističe Pokrajinski odbor DSS.

Dodatno zabrinjava to što se tim nastojanjima "očigledno priključila i pokrajinska vlast u Vojvodini, koja je Deklaracijom o zaštiti ustavnih i zakonskih prava APV, takođe, falsifikovala istoriju i kao momenat prisajedinjenja Banata, Bačke i Srema sa Srbijom označila 1945. godinu i odluku Skupštine izaslanika naroda Vojvodine”.

Kada se tome dodaju i izjave nekih zvaničnika EU, onda je jasno da se ovde zapravo radi o organizovanom pokušaju stvaranja uslova za dalju destabilizaciju Srbije, otvaranjem takozvanog vojvođanskog pitanja, navodi Pokrajinski odbor DSS.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.