DSS: Nije Srbiju ponizio Rama

Izvor: B92, 11.Nov.2014, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Nije Srbiju ponizio Rama

Nije Edi Rama ponizio Srbiju, već premijer Vučić svojim neadekvantim odgovorom, izjavila je liderka DSS Sanda Rašković Ivić.

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da Srbiju nije ponizio albanski premijer Edi Rama svojim izjavama o Kosovu već premijer Srbije Aleksandar Vučić zbog neadekvatnog odgovora i jer je dozvolio da on nastavi svoju posetu u Preševu.

"Jedini pravi odgovor države Srbije albanskom premijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na njegov otvoren neprijateljski gest prema Srbiji morao je da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posete. Ovako je, snishodljivošću srpske vlasti prema Briselu i Vašingtonu, koji su insistirali na održavanju ove sramne posete, Srbija još jednom ponižena i tu nikakva kvazipatriotska retorika predsednika Vlade Srbije ne može da pomogne", navela je Sanda Rašković Ivić.

U pisanoj izjavi, predsednica DSS-a je rekao da je Ramina poseta višestruko skandalozna.

"Nije premijer Albanije, jer i ne može, ponizio Srbiju, već je to učinio predsednik srpske Vlade. Niko spolja, a ponajmanje Edi Rama, ne može da ponizi Srbiju: mogu, kao što to i čine, da je vređaju i da je ucenjuju, ali da je ponize mogu samo oni koji Srbiju predstavljaju, a na ucene pristaju i na uvrede neprimereno odgovaraju", dodala je Sanda Rašković Ivić.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je juče u Beogradu da je Kosovo nezavisna država i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti. Reagujući na izjavu Rame, Vučić je kazao da nije očekivao provokaciju albanskog premijera i da on ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.